10 këshilla për të mësuar gjermanisht

Unë po ju flas nga përvoja personale.

Mësova të flas rrjedhshëm më shumë se një gjuhë të huaj. Duke përdorur metoda të ndryshme të të mësuarit, unë kam përcaktuar në shembullin tim se cilat prej tyre sjellin rezultatet më të mira.

Në mënyrë që shmangni gabimet të cilën e bëja vetë, kam bërë për ju një përmbledhje të shkurtër të gjithçkaje që më ka mësuar përvoja.

Lexo me poshte…

Cilat janë 10 këshillat kryesore për të mësuar gjermanisht më shpejt dhe më lehtë?

10 këshillat kryesore për të mësuar gjermanisht

1. Mos humbisni kohë duke kërkuar materiale studimore

Ka gjithçka dhe gjithçka në YouTube. Por asgjë nuk mund të kapet... Për mësimin e duhur të gjuhës, kronologjia është vendimtare.

Ju duhet të keni një sistem efektiv për të ndjekur për ta bërë më të lehtë mësimin për veten tuaj. Nëse kaloni më shumë kohë duke kërkuar se ku të filloni, çfarë dhe si... Do të përgatisni materialet harxhoni energji të çmuar (dhe kohë!) të cilat do të ishte më mirë ta përdorni për të studiuar.

Do të humbisni në organizatë dhe kështu ngadalësoni përparimin tuaj!

Përveç faktit se do ta keni të vështirë të gjeni rrugën tuaj, ky konfuzion do t'ju vështirësojë mësimin e gjermanishtes. veproni edhe më fort se sa është. Duke vepruar kështu, ju gjithashtu do të humbni motivimin.Kurset tona janë të dizajnuara në mënyrë kronologjike. Studioni në rendin e duhur.

(Shpejtësia e mësimit të një gjuhe të huaj varet drejtpërdrejt nga sa mirë e dini gramatikën e gjuhës tuaj amtare. Kjo është një nga këshillat më të rëndësishme për të mësuar gjermanisht. Ju keni vënë re rubrikën "Doza ditore e shprehjeve gramatikore" ... A pak kronologji është në Facebook - dhe një e madhe në ZOOM-in tonë…)

2. Përcaktoni se ku duhet të filloni studimet me testin e aftësisë gjermane

Einstufungstest (testi i gjuhës gjermane) mund t'ju ndihmojë të vlerësoni njohuritë tuaja aktuale të gjermanishtes. Në këtë mënyrë do të keni një ide nëse materiali fillestar apo mësimet më të avancuara janë më të përshtatshme për ju.

Njohja e gjuhës gjermane ndahet në nivele. Ju duhet të keni dëgjuar se shumë njerëz përmendin nivelet A1, A2, B1, B2, C1, C2... Nëse nuk e kuptoni se çfarë do të thotë, mund të lexoni më shumë për nivelet e njohurive gjermane. këtu.

Kur e dini se cilit nivel i përkisni, ju mund ta personalizoni mësimin tuaj dhe kështu të jetë më efikas.

Dhe si e kontrolloni atë?

Me ndihmën e Einstufungstest, zbuloni se çfarë niveli është njohuria juaj e gjermanishtes. Plotësisht falas, mund të bëni testin e gjuhës gjermane duke klikuar këtu.

Aplikacioni në internet Mystore Zoki ju lejon të mësoni gjermanisht sipas nivelit tuaj personal të njohurive. Aktualisht mund të regjistroheni për nivelet A1, A2, B1 dhe B2, dhe mësimet për nivelet C1 dhe C2 janë në punë, së shpejti!

Ne gjithashtu përdorim sistemin për të mësuar fjalë të reja kuizlet (A1 ka 650 fjalë, ndërsa A2 ka 2'000 fjalë - aktualisht jemi duke krijuar një sistem për B1-B2 prej 10'000 fjalësh më të rëndësishme), në mënyrë që përmes lojërave interesante gjuhësore mësonin më lehtë fjalët e reja.

Këshilla për të mësuar gjermanisht

3. Ushtroni foljet duke i shkruar në një fletore

Një grup i veçantë fjalësh për të mësuar janë foljet (p.sh. 100 foljet më të rëndësishme dhe më të përdorura). Në pamje të parë, kjo duket shumë e vështirë dhe kërkuese për shumëkënd. Kjo është kryesisht për shkak se ata mësojnë në mënyrë të gabuar.

Flisni nuk mund të mësojë përmendësh fjalë për fjalë, pa asnjë kuptim. Kjo eshte ndoshta mundet - por do të ishte një proces shumë i gjatë dhe i mundimshëm për ju. Me teknikën e duhur, memorizimi i foljeve të reja mund të jetë shumë herë më i lehtë.

Ushtroni duke shkruar në një fletore. Do të vini re se cila folje ju duket si ajo, të cilat i përkasin të njëjtit grup. Me atë ju mësoni parimet dhe lidhni materialin, ju bëni shoqata që jua bëjnë më të lehtë vazhdimin e mësimit të gjermanishtes.

4. Mësoni emrat menjëherë së bashku me gjinitë

Nëse ju mungon do kesh dyfish pune. Do të duhet të ktheheni më vonë për ta përpunuar, domethënë për ta mësuar... Mësoni përmendësh menjëherë foljet me parafjalë. Nëse jeni të ditur, atëherë edhe me rastet.

Kur të filloni të mësoni në këtë mënyrë, të lidhur me njëri-tjetrin, do ta bëni kurseni një sasi të madhe kohe. Jo vetëm që në fillim do të mësoni më shumë, por do ta keni edhe më të lehtë të mësoni materiale të reja më vonë, sepse do të keni baza të shkëlqyera.

5. Flisni dhe bëni gabime

Pasi ta keni zotëruar atë, bëhet më e lehtë.

Shumë njerëz e kalojnë këtë hap, nga frika se do të duken budallenj nëse bëjnë gabime. Por është praktika dhe të folurit me zë të lartë që do t'ju ndihmojë një ditë, në të ardhmen, ju flisni perfekt gjermanisht.

Për të arritur në atë fazë, duhet së pari të bëni gabime - kjo është mënyra më e mirë për të mësuar. Së pari duhet të jesh "i keq" që të përmirësohesh. Nëse nuk e lejoni veten të kaloni një periudhë gabimesh, kurrë ju nuk do t'i arrini menstruacionet pa to!

Këshillat kryesore për të mësuar gjermanisht

6. Vendosni kufij për veten tuaj

Blloko vetes një kohë të caktuar për të mësuar gjermanisht. Fikni celularin, kompjuterin, hidhni gjithçka jashtë dhomës... Eliminoni të gjitha shpërqendrimet në mënyrë që asgjë të mos ju shqetësojë gjatë studimit.

Nëse e shikoni pak materialin dhe pakkush ka pëlqyer ndokënd në rrjetet sociale, atëherë shoku juaj ju dërgon një video qesharake që zgjat vetëm 15 sekonda, ndaj pse të mos e shikoni menjëherë... Por atëherë duhet t'i përgjigjeni ajo menjehere sepse eshte radha jote dhe sigurisht ty te intereson shume ajo qe po ben tani etj. - nuk ka asgjë nga të mësuarit.

Në këtë mënyrë, do të funksionojë për ju E juaja mësimi zgjat përgjithmonë, sepse je gjatë gjithë kohës para materialit tënd (ku shkon ajo kohë?), nuk ke dalë as nga dhoma dhe të duket sikur nuk ke mësuar asgjë. Gjithçka kot!

Nga ana tjetër, nëse keni disiplinë të mjaftueshme për t'u fokusuar vetëm në studimin për një periudhë të caktuar, do ta përfundoni atë më shpejt. të arrijë rezultate më të mira. Kur të keni mbaruar, do të keni një ndjenjë të arritjes dhe do t'ju mbetet mjaft kohë për aktivitete të tjera. Si rezultat, ju do ta shikoni mësimin e gjermanishtes shumë më pozitivisht dhe do të keni më shumë motivim për të përparuar më tej.

7. Jini këmbëngulës dhe këmbëngulës - veçanërisht kur nuk ndjeni përparim

Nuk ka libër "Gjermanishtja në 3 hapa"... Nuk mund të mësosh një gjuhë të tërë brenda natës dhe është normale që ndonjëherë të ngecesh në diçka. Është e rëndësishme që edhe kur të ndodhë kjo, të ngulmoni. Merrni një qasje proaktive, më pyet pas klasës dhe koha dhe akoma më e rëndësishmja - punë e vështirë, do të kapërceni të gjitha vështirësitë.

Nuk mund të jetë gjithmonë e lehtë. Unë jam këtu për t'ju ndihmuar të bëni atë punë e këndshme, madje edhe argëtuese. Mbani një qëndrim pozitiv dhe mos u dorëzoni. Ajo do të paguajë.

10 këshillat kryesore për të mësuar gjermanisht në internet

8. Krijo një "mjedis gjerman"

Telefoni celular, Facebook dhe aplikacione të tjera që përdorni çdo ditë kaloni në gjermanisht. Ndiqni tema interesante në gjermanisht në YouTube, seriale në Netflix, etj.

Sa më shumë të jeni të rrethuar nga gjuha që po mësoni, aq më shpejt do të mësoni futeni në zakon. Ju do të mësoni gjermanisht edhe kur nuk jeni duke e mësuar atë dmth. edhe kur nuk bëni një përpjekje të vetëdijshme për ta bërë këtë.

9. Imitoni gjermanisht folësit amtare

Kjo vlen edhe për të gjitha gjuhët e tjera. Imitoni folësit amtare pa qeshur, ashtu si flasin. Ju mund të jeni qesharak me veten tuaj, por kjo është normale për ta. Po ashtu edhe gjermanishtja juaj tingëllon shumë më mirë.

Në fakt do të jeni më qesharak me të huajt kur jo ju flisni me theksin e tyre, por serbisht, kroatisht apo çfarëdo qoftë gjuha juaj amtare. Pra, imitoni ata dhe stili juaj i të folurit dhe komunikimit do të bëhet shumë më natyrale. Me kalimin e kohës, nuk do të jetë më qesharake as për ju, por do të jeni krenarë të flisni si gjermanisht amtare 🙂

10. Mos kurseni në vendin e gabuar

Mos u kënaq vetëm me këtë Mësime falas "Mystore Zoki".. Për momentin, nuk keni asnjë investim më të mirë se kurset tona PREMIUM. Gjithçka kthehet dhjetëfish!

E jona Kurse PREMIUM ato fillojnë çdo fillim të muajit dhe aktualisht përmbajnë 4 komponentë:

  1. Video libra për të gjitha nivelet
  2. Asistencë profesionale individuale
  3. Aplikimi i praktikës gramatikore
  4. Një aplikacion për të mësuar fjalë të reja

Gati për të mësuar gjermanisht me Mystore Zoki? Për pyetje të mëtejshme: Viber/WhatsApp 0041 76 325 90 55

Facebook
Cicëroj
LinkedIn
Pinterest

Ky postim ka 2 komente

  1. Faleminderit për këtë informacion që është shumë i dobishëm, më duhet vetëm pak disiplinë në lidhje me mësimin e gjuhës, aktualisht jam në nivelin e dytë, d.m.th e kam mbaruar, por nuk e kam zotëruar plotësisht.

  2. Faleminderit shumë. Unë do të rekomandoja një "kuizlet" për të mësuar fjalë të reja (kartolina elektronike për celular ose PC). Aktualisht i kemi në nivelin A1 dhe A2. Së shpejti do të përfundojnë edhe për B1-B2.

    Nëse mund t'ju ndihmoj për ndonjë gjë tjetër, ju lutem më telefononi: 076 325 90 55. Unë jetoj privatisht afër Bazelit :-).

    Përshëndetje!

Lini një Përgjigje