Увоз на автомобили

Мистор Зоки
Коперник Авто

Увоз на автомобили од Германија и Швајцарија

„Коперник Ауто“ е една од моите компании што ја основав во Швајцарија и ги спонзорира нашите бесплатни часови по јазик. Компанијата долги години успешно увезува автомобили по мерка од Германија и Швајцарија во Србија и другите балкански земји. Илјадници задоволни клиенти го купија својот идеален автомобил преку нашата компанија.

Нашите услуги вклучуваат:

  • Помош при пребарување на автомобил во Германија или Швајцарија, како и општи информации за швајцарскиот или германскиот пазар на автомобили
  • Проверка на автомобил на лице место во Германија или Швајцарија
  • Авансирање и купување автомобил според вашата нарачка и спецификации
  • Уредување на извозни хартии
  • Автомобилски превоз до Србија и други балкански земји
  • Уредување на увозни хартии и царина во Србија (во други земји сами ја обавувате царината)
  • Техничка инспекција и хомологација (AMSS)
  • Испорака на автомобили низ Србија (по договор и на домашна адреса) и во други земји
Мистор Зоки
Коперник Авто

Како функционира нарачувањето автомобил?

1. Ќе најдете автомобил кој ви одговара директно на една од германските или швајцарските веб-страници за реклами за автомобили:

или најавете се на нашата ВИП СЕРВИС каде според вашите дадени спецификации бараме идеален автомобил за вас. Дополнителна придобивка од услугата ВИП е тоа што имаме пристап до возила кои не се на огласите за автомобили.

2. Кога ќе најдеме автомобил кој ви одговара, ги пресметуваме трошоците за транспорт, царина и АМСС (целосната цена на автомобилот без регистрација).

3. Го контактираме продавачот и го проверуваме возилото (дали има сервисна книшка, дали имало судир, каква дополнителна опрема има, дали се познати механички проблеми, кои се можните начини на плаќање и сите други работи што ве интересираат).

4. Ако вкупната цена на возилото ви одговара, плаќаш пари за да купиш автомобил за да го долови. Ги плаќате нашите трошоци за испорака, царина и документација кога ќе го подигнете возилото.

5. Ви купуваме кола, средуваме извозни хартии, носиме на граница, цариниме, правиме хомологација... Сè што треба да направите е да го регистрирате автомобилот на ваше место кога ќе го добиете автомобилот и документите.

ЦЕЛАТА ПОСТАПКА ТРАЕ ОД 2 ДО 4 НЕДЕЛИ

Мистор Зоки
Коперник Авто

Најновиот „COPERNIKUS AUTO - VIP SERVICE“ оди чекор понатаму! 

Оваа ВИП услуга значи дека вие само го одредувате буџетот и карактеристиките на саканиот автомобил - се друго го прави нашиот тим за вас. Пополнете го прашалникот и внесете ја сумата што сте спремни да ја платите за автомобилот со целосни трошоци до регистрација. Нашиот тим од експерти ќе ги прегледа германските огласи во потрага по автомобил според вашите спецификации и ќе ви испрати неколку понуди од кои можете да ја изберете идеалната. 

Ја нудиме и услугата ВИП СПЕЦИЈАЛ, каде што покрај целата стандардна услуга, на одредени клиенти обезбедуваме и услуги за технички преглед, осигурување и регистрација на возила. Со користење на оваа услуга, клиентот добива регистрирано возило подготвено за возење на неговата домашна адреса.

Мистор Зоки
Коперник Авто

10 причини зошто да купите автомобил преку нас:

НИЕ РАБОТИМЕ ЗА ВАС

01. Со нас, вие сами го избирате вашиот нов автомобил од базата на податоци од над 1.500.000 автомобили. Никој не ве убедува, ниту ве поттикнува дека нешто е добро и дека треба да го купите тој автомобил... Апсолутно сте слободни да изберете! Дилерот каде што купувате автомобил во Србија никогаш нема да ви каже: „Оди таму во друга гаража, тие имаат подобри коли“, ние тоа го сакаме. Затоа што не ни е важно каде ќе ја купите вашата кола (во секој случај ние ќе ви ја транспортираме и ќе ви ја цариниме). 

БИЗНИС МОДЕЛ ЗАСНОВАН НА ДОВЕРБА

02. Нашиот клиент и ние, во секој поглед, имаме заеднички интерес - тој да добие добар автомобил, а ние да добиеме добра реклама. Ова е многу важно за нас, бидејќи целиот наш бизнис модел се заснова на доверба. Тоа совршено се гледа од нашиот рејтинг, каде оние на кои веќе им увезовме автомобили ја оценија нашата работа и соработка со нас со 4,9 од можни 5.

ВИ ЗАШТЕДУВАМЕ ВРЕМЕ И ПАРИ

03. Кај нас клиентот има пристап до целиот германски и швајцарски пазар „на изворот“. На овој начин на клиентот му заштедуваме време и пари и ги исполнуваме неговите индивидуални желби. На овој начин, клиентите купуваат директно таму каде што купуваат домашните препродавачи, со важна разлика - никому не му плаќаат маржа. За клиентот тие пари се заштеда што останува во неговиот џеб.

КУПУВАТЕ АВТОМОБИЛИ НА НАЈКВАЛИТЕТНИ

04. Германските и швајцарските половни автомобили се најдобри во Европа. Нивните патишта и занаетчии се познати по својот квалитет, а покрај тоа, сите производители на автомобили прават специјални серии за напорниот швајцарски пазар - „Swiss Edition“.

НЕМА СКРИЕНИ ДЕФЕКТИ

05. Во секоја реклама Германците и Швајцарците педантно го наведуваат секој можен проблем со автомобилот што го продаваат - а на Балканот автомобил се продава кога нешто треба да се смени. 

КОРИСТЕНИ КОЛИ ВО ОДЛИЧНА СОСТОЈБА

06. Во Германија и Швајцарија автомобилите најчесто се изнајмуваат. Затоа не се продаваат бидејќи не се во добра состојба, но по 4 години се враќаат во гаражите за да бидат заменети со нова - за давање под закуп.

РЕДОВНО ОДРЖУВАНИ АВТОМОБИЛИ

07. Техничките контроли по кои поминуваат автомобилите во Германија и Швајцарија се многу ригорозни и таму никој не може да биде поткупен. При техничкиот преглед се води сметка и за најмал детал. Доволно е само едно светло на автомобилот да не работи и автомобилот да не помине на технички преглед. Во Србија, пак, ниту „сертификат со печат“ не ви гарантира дека автомобилот што го купувате е навистина во ред.

ОДГОВОРНО ВОЗЕНИ АВТОМОБИЛИ

08. Во Швајцарија максималното ограничување на брзината на автопатите е 120 km/h, а при поголема нето брзина од 140 km/h ја губите возачката дозвола. Во Германија, освен на автопат, брзината е строго регулирана, па ретко кој се осмелува да „диви“ со својот автомобил. Во Србија, пак, никаде не се почитува ограничувањето на брзината, па автомобилите се истрошени на лоши патишта. Според тоа, каросеријата на германските и швајцарските автомобили е далеку подобро зачувана од оние што можете да ги купите на српскиот пазар.

АВТОМОБИЛИ СО ОРИГИНАЛНА КИЛОМЕТАРКА

09. Во Германија и Швајцарија манипулации со километражата не постојат. Во Србија речиси и да нема автомобил без вратена километража. Често, автомобилот доаѓа со сервисна книшка во која се евидентирани информациите колку километри е извршено секое мало и големо сервисирање.

ТРАНСПАРЕНТНОСТ, ОДГОВОРНОСТ И ЕКСПЕРТИЗА

10. Секој автомобил е прегледан од наш експерт. Вие како купувач можете да се поврзете со камера за сами да го погледнете вашиот автомобил и да го дадете вашето „второ мислење“. Купуваме до 70 автомобили по нарачка месечно за нашите клиенти од Србија. Ние сме многу искусни во ова и ако мислиме дека нешто не е во ред со автомобилот или ако е само сомнително - го советуваме нашиот клиент да се откаже од купувањето и да најде друг автомобил за себе. Затоа што и тој ќе биде наш клиент со таа друга кола. Немаме мотивација, немаме „логична причина“ да му предложиме на клиентот да земе лош автомобил за себе. Како задоволен муштерија за неколку години повторно ќе дојде кај нас, по уште подобар автомобил.