За мене

Мистор Зоки

Дали сакате да научите германски или имате „помошен германски“? Еве што ви треба за тоа:

... и добар занаетчија !

Кој е Мистор Зоки?

Поздрав и добредојде! Јас сум Зоран Голубовиќ од Цирих, популарно познат како Мистор Зоки...

Целата оваа приказна настана случајно, во февруари 2021 година. Замолен да и помогнам на колешката на мојата сопруга за германската граматика, набрзина отворив страница на Фејсбук и ја нареков „Мистор Зоки - бесплатен курс по германски јазик“. За да ги избегнам прашањата како „Кој што дава денес бесплатно?“, веднаш ги вклучив во приказната (моите приватни) компании од Швајцарија како спонзори - Möbel Simpo AG, Kopernikus Cars AG, Kopernikus NetTV Plus GmbH, Braća Golubovic GmbH, како како и некои други (што во основа е точно, бидејќи тие фирми ми плаќаа плата, додека јас предавав курсеви по германски бесплатно)... Сето тоа беше добро прифатено од луѓето! Бесплатно добиваа часови по германски јазик (во живо, преку Face LIVE), а моето друштво се слушаше низ целиот Балкан и Запад... Неколку месеци подоцна, Фејсбук страницата „Мистор Зоки“ веќе забележа милиони прегледи. Се создаде заеднички интерес... 

Малку подоцна почнав да добивам прашања за приватни часови. Луѓето почнаа да бараат индивидуална услуга... Бидејќи јас живеам во Швајцарија - која важи за една од најскапите земји во светот - беше јасно дека ова нема да функционира... Или барем јас така мислев (затоа што едноставно сум прескапо за такво нешто). Се додека некој не ми шепна да направам своја апликација за германски. И барам 1 евро за негово користење... Му дадовме и име „Мистор Зоки“. Сè потоа е историја… 

Моите курсеви по германски сега се најпосетувани на Интернет - се разбира, меѓу оние на нашиот јазик. А мојата „видео-книга“ е секако најдетално четиво за германски на српско-хрватски. Станавме познат бренд во областа на изучување странски јазици.

Воведовме и некои новини во оваа гранка. Ги комбиниравме сите наши видео книги, веб-апликација за вежбање граматика, нова апликација за вокабулар и „техничка поддршка“ во една. И создаде таква единствена, врвна услуга. 

Мојот тим денес се состои од 6 луѓе. Бесплатните часови се сведени на минимум, а јас ја сменив работата и се занимавам само со предавање и снимање на часови. Ќе има околу 240 бесплатни часови и речиси 500 ПРЕМИУМ часови. 

Живеам во Швајцарија од 1990 година. (2/3 од неговиот живот). Како приватен претприемач, имам основано 10-ина мои фирми досега (сите сè уште функционираат самостојно). Сепак, најмногу се гордеам со овој проект, кој е пред вас. Сметам дека тоа е моја животна работа. Од сите работи што ги создадов, ова ќе ми остане најдолго… 

Мојата мисија е да го претставам комплицираниот германски јазик пред пошироката јавност за секој да може да го разбере и научи. 

Во текот на 2023 г. Почнувам да снимам други видео курсеви - за англиски, француски, италијански, шпански и руски јазик. Затоа што токму овие јазици ми го одбележаа животот. 


Со почит!

Ваш Зоран Голубовиќ - Мистор Зоки
во средината на јануари 2023 година.
Делемонт, Швајцарија

Почнете да учите сега
Mystore zoki

Ајде да се запознаеме - неформално дружење и муабет

Почнете да учите сега
Mystore zoki

Ајде да се запознаеме - неформално дружење и муабет